Csatár-hegyi kilátó

TÁJÉKOZTATÁS

A VERGA Zrt. tájékoztat mindenkit, hogy a Csatár- hegy tetején található kilátó (Cholnoky Jenő- kilátó) 2019. április 1. napjától lezárásra került, melynek oka a kilátó tartószerkezetének nagymértékű korhadása. A kilátó használata balesetveszélyes, így kérjük, ne látogassák azt!

Megértésüket köszönjük!

Megközelítés

Veszprém mellett található a 150 méter magas Csatár-hegy. Veszprémből gépjárművel, valamint busszal, később gyalogosan, vagy akár a Séd- völgyében kerékpárral is megközelíthető. A faszerkezetű kilátót a piros turistajelzés is érinti, így a turisták számára is kiváló célpont lehet.

A kilátó teljes magassága 12,6 m míg a legfelső pihenőszintje 8 m magas. Innen csodás panoráma tárul elénk a városra, a város környéki erdőkre, nyugat felé Márkóra, a Séd-völgyre, Bándra az Essegvár romjaival, délnyugatra a Kab-hegyre, Nagyvázsonyra. Észak felé tekintve a Hajag és a Papod tűnik a szemünkbe, északkeletre Várpalotát is sejthetjük.

 

Látnivalók, programlehetőségek

Az ide kirándulókat útközben a Csatár- hegyi kápolna, és a hegytetőn a Cholnoky kilátó, valamint egy pihenőhely várja. A hosszabb kirándulást tervezőknek javasoljuk a Séd- völgyét, vagy a Tekeres- völgyet, ahol szintén több kisebb kellemes pihenőhely várja az arra kirándulókat.

GPS koordináta
47.108916, 17.844240