Molnár Gábor kilátó

Megközelítés

A Molnár Gábor kilátó Nagyvázsonytól északra, a Lugos-tetőn került megépítésre. A kilátó közútról nem megközelíthető. Az ide vezető aszfaltozott út erdészeti magánút. A kilátó megközelítése elsősorban gyalogosan, vagy kerékpárral javasolt, a Kab- hegyi kerékpárúton keresztül. A déli útgyűrűn irányító tábla jelzi a kilátót. A kilátó bárki számára elérhető a sárga háromszögjelzésen haladva.

A 20 m magas kilátó legfelső pihenőszintje 15 m. Innen tárul elénk csodálatos 360°-os panoráma a környező vidékre. Délnyugati irányba a tanúhegyek láthatók, míg keleti irányba a Kab-hegy csúcs látható.

Látnivalók, programlehetőségek

A kilátó környezetében erdei bútorok teszik lehetővé a hosszabb időtöltést. A Kab-hegy és környékén kijelölésre került erdei kerékpáros út lehetővé teszi az aktív kikapcsolódást mindenki számára. Útközben 3 helyen is megállhatunk fedett erdei pihenőkben. Az ide látogatóknak érdemes ellátogatni a Sárcsi-kúti pihenőhelyhez. Aki több napot szeretne itt tölteni előre történő egyeztetést követően, kényelmes szálláslehetőséget biztosít a VERGA Zrt. Hubertus Erdészeti Erdei Iskolája és Turistaszállója.

GPS koordináta

47.032459, 17.617693