Fenyves tavi Bojlis Találkozó

Esemény részletek

Időpont: október 17. vasárnap 14:00– 22. péntek 10:00
Nevezési díj: 50 000 Ft/csapat (max. 10 csapat)
Verseny helyszíne: Fenyves tó

EGYELŐRE ELŐNEVEZÉSRE VAN LEHETŐSÉG A +36/30/2040199-ES TELEFONSZÁMON. TOVÁBBI ÉRTESÍTÉSIG KÉRJÜK, NEVEZÉSI DÍJAT SENKI NE UTALJON.

I. helyezett: serleg + ingyenes nevezés a 2022. évi találkozóra

II.helyezett: serleg + 4nap/3 éjszaka, horgászat a Pisztráng házban a téli időszakban

III. helyezett: serleg + 3nap/2 éjszaka, horgászat a Süllő házban a téli időszakban

Legnagyobb halat fogó: serleg + Tiszteletjegy 5 napra

A verseny programja:

2021. október 17., első versenynap:

11:00 – találkozás a  Pisztráng háznál, regisztráció

11:30 – megnyitó, sorsolás (helyhúzás nevezési sorrendben), helyek elfoglalása

12:00 – ebéd

15:00 – a verseny kezdete

2021. október 22., utolsó versenynap:

10:00 – a verseny vége

12:00 – eredményhirdetés

Sorsolás:

 • két fordulós
  • nevezési sorrendben helyhúzás sorrendjének húzása
  • a húzott sorrendben a hely kihúzása

Versenyszabályok:

 • A csapatok tagjai fejenként 2 bottal, botonként 1 horoggal horgászhatnak.
 • Mérlegelésre a 7 kg testsúly felett fogott halak kerülnek. A versenybe az esetlegesen fogott amurok is beleszámítanak A legkisebb súlyú hal cserélhető, miután a csapatnak meg van a 3. értékelhető hala. A végeredményt az 3 legnagyobb hal összsúlya képezi.
 • Mérlegelésnél valamelyik szomszédos csapat egy tagjának is jelen kell lenni, hogy a mérlegelt hal súlya hiteles legyen, amit névvel és aláírással igazolnak, majd a mérlegelő dokumentumon. A 15 kg feletti fogásoknál azonnali mérlegelést kell kérni.
 • Mérlegelésig 1db. úszó mérlegelőbe 1 db hal rakható el. Minden csapat számára kötelező 3 db. úszó mérlegelő.
 • Csapatonként 2 db mély vízi bója kihelyezése megengedett.
 • Behordás csónakkal és etetőhajóval is engedélyezett. Etetőhajó használata csak a szomszédok zavarása nélkül, kizárólag etetés vagy behordás céljára használható.
 • Etetésre bojli és főtt mag korlátozott mennyiségben (max. 30 kg). használható. Erjesztett kukoricával és száraz szemes takarmánnyal, valamint a kutyatáppal történő etetés tilos (a pellettel való etetés engedélyezett).
 • Csalizni kizárólag bojlival ill. pelettel szabad!
 • A szektorok a kijelölt horgászhelyeket tartalmazó térképszelvényen vastag vonallal lesznek jelölve. A szektorokon kívülre szereléket lerakni tilos! A kisorsolt horgászhely szektorai a tó-felülnézeti vázlatán kerülnek feltüntetésre, melyből minden csapat kap egy példányt.
 • Csónak használata kötelező! Kérjük, lehetőség szerint minden csapat hozzon magával sajátot. A versenyre történő nevezéskor a csónakigényt kérjük jelezni.
 • Sebfertőtlenítő, nagyméretű merítő, valamint pontybölcső (vagy vastagon párnázott, peremmel rendelkező pontymatrac) használata kötelező!
 • Éjszaka és rossz látási körülmények között a horgászhely folyamatos, távolról is jól látható, ugyanakkor a többi horgász és az élővilág számára nem zavaró megvilágítása kötelező.

A horgászhelyeken mellékelt szemeteszsákba a hulladékot minden versenyző köteles maga után összegyűjteni és a verseny végén a halőrháznál lévő konténerbe dobni.

A szabályokat megszegő, valamint a horgászetikát sértő csapatok első körben figyelmeztetésben részesülnek, újabb szabálysértés pedig a csapat, versenyből való kizárását vonja maga után.

Információk

A Fenyves-tavi Pihenőparkban 3 összkomfortos téliesített faház található. A süllő és pisztráng elnevezésű, közvetlen vízkapcsolattal rendelkező házak 4 + 1 ágyasak. A vízparttól 15 m távolságra található ponty ház 4 + 1 ágyas, így a 3 ház egyszerre akár nagyobb létszámú baráti társaságok horgászatát is lehetővé teszi. A házak önálló stéggel rendelkeznek, konyhával, hűtőszekrénnyel, eszközökkel, ágyneművel felszereltek. Elhelyezkedésüknek és felszereltségüknek köszönhetően a kényelmes, és nyugodt horgászási lehetőség és a kikapcsolódás garantált.

Galéria
P1290895

P1280454

P1350476

IMG_2978
IMG_2953

IMG_20170817_100746

IMG_20170817_095124

IMG_2951
J3

Találd meg könnyen:
47.194040, 18.090659
Bővebb információk és foglalás:
Turisztika@verga.hu

Szeretettel várja Önöket a VERGA Zrt. Fenyves-tava!

SAMSUNG CSC

Tengerszem a Bakonyban! Igen, ez a tó jelenleg egy háborítatlan természeti adottságokkal rendelkező vízterület, igazi horgász- és vízi paradicsom a Bakony déli lábánál Öskü és Várpalota között.

A tó 1985-ben a várpalotai szénbánya egy külszíni fejtésekor végzett robbantás következtében jött létre, amikor a 30 méter mélységben betörő karsztvíz egy napon belül hihetetlen gyorsasággal árasztotta el a medret. A víz fogságába került rengeteg munkagép, futószalag, konténer stb, illetve mintegy másfél hektár 5-6 méter magas fenyőerdő is, amely csodálatos élőhelyet biztosít a tó halállományának.

A tó kialakulását követően hamarosan természetes úton valamint lelkes horgászok által a környező tavakból megindult a halakkal történő betelepülés. A nyolcvanas évek végén már 30-50 dkg-s kárászok akadtak a pecások horgaira. Az intenzív telepítésről 1991-től beszélhetünk, amikor is először a Bakony Metál nevű cég, majd pedig a HM VERGA Királyszállási erdészetének kezelésébe került. Ebben az időben jellemzően ponty, amur, csuka, valamint a karsztvíz jellegre tekintettel – hazánkban oly kevés helyen sikeresen – pisztráng telepítése történt. Mivel ez a faj ebben a közegben nem szaporodik, az állomány nagy részét kifogták. A megmaradt példányok súlya mára már elérte a 6 kg-ot.
A kezelőváltás után 1999-től fogas süllő intenzív telepítése történt, és az egész horgásztatás elmozdult a ragadozó halas horgásztatás irányába. A pergető módszer állandó sikerélményt biztosít a pergető horgászok számára, elképesztő mennyiségű csuka és egyéb ragadozó hal van jelen a vízben, azonban adottságai miatt a tó nagy része csak csónakból meghorgászható. A ponty és az amur horgászata nagy kihívás elé állítja a tavon a horgászokat.

A nagy mélységek és az akadókkal teli meder miatt szinte csak a nádfalak előtti viszonylag sekélyebb részeken, embert és szereléket egyaránt próbára tevő horgászatnak lehetnek résztvevői. A pontyok és amurok a bőséges kagyló és növényi táplálék kínálat miatt hatalmas méreteket értek el, amely annak is köszönhető, hogy háborítatlan lakhelyük két évtizedét alig zavarták horgászattal.

Az elmúlt időszakban kizárólag a tó mellett található faház bérletével egybekötött horgászat folyt, éves- vagy napijegyet nem lehetett váltani. 2012 novemberétől a VERGA Zrt. a tó horgászati kezelője, aki merőben más hasznosítási elképzelésekkel remélhetőleg új lendületet ad az itt horgászni vágyóknak.

Víz típusa: Tó                                 IMG_1779

Vízterület: 9,5 (ha)

Átlagmélység: 15 m

Fenékviszonyok: Változatos

Akadók: Elárasztott erdő, elárasztott gépek, futószalagok

Növényzet: Gyékény, nád

 

Fogható halak

ponty, amur, pisztráng, csuka, süllő, balin, kárász, keszeg, sügér

Rekordok: Ponty 28 kg, pisztráng 5,6 kg, amur 14 kg, csuka 7 kg, kárász 2,8 kg, süllő 4,5 kg,

 

Telepítések: Évente

Szabályok: Országos horgászrend helyi kiegészítésekkel

Horgászidőszak: Horgászrendben rögzített

Megtartható hal: Horgászrendben rögzített

Csónakhasználat: Bérelt és hozott csónak egyaránt használható

 

InformációIMG_1672

Romhányi Péter

Tel: +36-30/2383181

 

Megközelítés, útvonalleírás

Budapest felől a 8-as főközlekedési úton Veszprém felé Várpalota után 850 m-re jobbra, a Bakony irányába az első szilárd burkolatú bekötőúton mintegy 4 000 méterre található.

GPS: N 47,19375  E 18,09140    mBf: 156 m

A gyönyörűen kialakított és gondozott tóparton sütés-főzési lehetőség (szalonnasütő, bogrács, kemence) áll a vendégek rendelkezésére. Hangulatos kemencénk nagyobb társaságok számára is helyet biztosít a közös főzéshez és a jókedvű összejövetelekhez. A Pihenőpark kiválóan alkalmas céges-, illetve baráti, családi rendezvények lebonyolítására.

Ingyenes parkolási lehetőséget biztosítunk.

Tájékoztatunk minden kedves vendéget, hogy a tó területén a WIFI kapcsolat technikai okok miatt nem működik.

                DSCN7248       SAMSUNG CSC

Romhányi Péter
Tel: +36-30/2383181
E-mail: Romhanyi.Peter@verga.hu

 

Kiss Ernő
Tel: +36-30/4763325
E-mail: Kiss.Erno@verga.hu

tél_5

tél_2

ősz_4

nyár_5
ősz_5

ősz_3

ősz_2

ősz_1
tavasz_1