Jutas Vitéz kilátó, Veszprém

JutasVitez1

Megközelítés

Autóval, busszal, vagy vonattal Veszprém könnyedén megközelíthető. A kirándulóerdő észak-nyugati és dél-keleti oldalán is murvás, több autót befogadni képes parkoló került kialakításra. Az északi útgyűrűről, vagy más néven a Házgyári útról a Fenyves utca felé kell letérni az 1. parkolóhoz. A 2. parkoló a jutasi úti régi laktanya kerítése mellett érhető el.

A 6,15 m magas kilátóból északnyugattól délkeletig a Bakony vonulatát látni, déli irányból pedig az Aranyos-völgy, háttérben a város és a Vár páratlan sziluettjével. A kilátó egyedi formája nem véletlen, mert szerkezete és arányai a természet és a matematika törvényszerűségének Fibonacci sorozatokkal illusztrált kapcsolatát hirdetik.

Látnivalók, programlehetőségek

A beruházáshoz kapcsolódóan a VERGA Zrt. futópályát és tanösvényt is létesített, mesterséges madárodúkkal, tájékoztató táblákkal, szalonna sütőhelyekkel, a kilátó tövében erdei bútor garnitúrát, esőbeállót, valamint padokat helyezett el. Mivel a városból könnyedén megközelíthető így a pihenőerdő egy szabadtéri fitnessparkkal is kibővült. Mindemellett a városben számos egyéb programlehetőséggel együtt kiváló kezdete vagy befejezése lehet egy családi délutánnak.

GPS koordináta
47.114275, 17.906783