Dr. Majer Antal kilátó

ISMÉT LÁTOGATHATÓ A
DR. MAJER ANTAL KILÁTÓ​

 

A VERGA Zrt. örömmel tájékoztat minden természetjárót, hogy a Mikós-Pál hegyen található Dr. Majer Antal kilátó javítási munkái befejeződtek, így a kilátó ismét látogatható.

 Hasznos időtöltés kíván a VERGA Zrt.!

Megközelítés

A Dr. Majer Antalról elnevezett 2015, évben átadott kilátó gépjárművel csak részben közelíthető meg. Veszprém irányából Bánd településre beérve a temető mellett balra kanyarodva egy fedett pihenőhelytől gyalogosan vághatunk neki a túrának. Szentgál irányából a Somogyi Béla utcán keresztül elhagyva a települést, mintegy 10,5 km hosszan követve az aszfaltozott, majd murva burkolatú utat, érhetjük el a parkolót.  Innen a kilátó megközelítése gyalogosan lehetséges. A kilátó a piros jelzéseken és a tanösvényen keresztül is elérhető.

A 22,15 méter magas kilátó legfelső (17,5 m) pihenőszintjéről pazar 360°-os panoráma nyílik a Bakony északi és déli csúcsaira, valamint a Balaton-felvidék felé. Tiszta időben a Balaton is megpillantható. A

Látnivalók, programlehetőségek

A kilátó környezetében erdei bútorok teszik lehetővé a hosszabb időtöltést. A kilátóhoz vezető úton, több helyen találhatunk fedett és fedetlen pihenőhelyeket is melyek rendkívül jó célt szolgálnak akár túrázók, akár családi baráti táraságok számára piknikezéshez. A látogatóknak javasoljuk a tanösvény bejárását, melynek köszönhetően részletesen megismerkedhetnek a tiszafás védett területtel.

GPS koordináta

47.107596, 17.785696