Piramita

Megközelítés

A Piramita kilátó Iszkaszentgyörgy település szélén a a 25 ha nagyságú piramitán került megépítésre. A kilátó csak gyalogosan, illetve kerékpárral közelíthető meg a faluból, a zártkerteken keresztül. Mivel a piros jelzés érinti Iszkaszentgyörgy települést így érdemes a gépjárműveket a faluban hátrahagyva egy kellemes séta keretében meglátogatni a kilátót.

A több mint 11 m magas, kilátó legfelső pihenőszintjéről gyönyörű kitekintést nyerhetünk a tőlünk déli irányba elterülő Sárrétre. A kilátóból északnyugati irányba kitekintve a Bakony látható. A kilátó körül erdei bútorok biztosítják az ide látogatok pihenését.

 

Látnivalók, programlehetőségek

Piramiták lábánál található a gróf Pappenheim család kastélya. Iszkaszentgyörgy mindig is közkedvelt kiránduló célpont volt, évszázadok óta vonzotta az utazókat, főurakat. A kilátótól nem messze található a nemrégiben felújított kőpiramis és a közvetlen környezetében kialakított erdei pihenőhely. Az ide látogatóknak érdemes felkeresni a piramita kőasztalt, vagy végigjárni a kialakított tanösvényt, mely szintén érinti a települést is.

GPS koordináta

47.235107, 18.284160