Vitéz Bertalan Árpád kilátó, Papod

Megközelítés

A Vitéz Bertalan Árpád kilátó 644 méter magas Papod hegyen, a Bakony harmadik legmagasabb pontján található. A kilátó gyalogosan közelíthető meg Hárskút teleülést elhagyva a hegytetőn kialakított parkolóból. A parkolótól a kilátó 1,6 km távolságra esik. Másik megközelítési lehetőség is van, Lókút irányából, valamint Eplény irányából. Lókút irányából az erdőn keresztül irányító táblák segítik a megközelítést, míg Eplény irányából a piros turistajelzés, valamint térképes tájékoztató táblák.

A közel 20 m magas kilátó 15 m-es legfelső pihenőszintjéről csodálatos 360°-os körpanoráma tárul elénk. Tiszta időben látható a Balaton, a tanúhegyek, a Somló, a Magas- Bakony, Székesfehérvár, valamint északi irányba még a Pannonhalmi Bencés Apátság is.

Látnivalók, programlehetőségek

Az erre kirándulók számára önmagában egy kellemes délutáni program lehet a kilátó megtekintése. Akik hosszabb tartózkodásra vágynak azoknak erdei bútorok biztosítanak megfelelő piknikezési lehetőséget. A Hárskút irányába visszaindulva a piros jelzésen, az út egyharmadánál piros barlang festés jelöli a, Borzás- hegyi barlangot. A környéken sok talapülés elérhető, aminek köszönhetően számos kiegészítő programot találhatunk.

GPS koordináta
47.181838, 17.855830