Információk

A Fenyves-tavi Pihenőparkban 3 összkomfortos téliesített faház található. A süllő és pisztráng elnevezésű, közvetlen vízkapcsolattal rendelkező házak 4 + 2 ágyasak. A vízparttól 15 m távolságra található ponty ház 4 + 1 ágyas, így a 3 ház egyszerre akár nagyobb létszámú baráti társaságok horgászatát is lehetővé teszi. A házak önálló stéggel rendelkeznek, konyhával, hűtőszekrénnyel, eszközökkel, ágyneművel felszereltek. Elhelyezkedésüknek és felszereltségüknek köszönhetően a kényelmes, és nyugodt horgászási lehetőség és a kikapcsolódás garantált.

Galéria
P1290895

P1280454

P1350476

IMG_2978
IMG_2953

IMG_20170817_100746

IMG_20170817_095124

IMG_2951
J3

Találd meg könnyen:
47.194040, 18.090659
Bővebb információk és foglalás:
Turisztika@verga.hu

Szeretettel várja Önöket a VERGA Zrt. Fenyves-tava!

SAMSUNG CSC

Tengerszem a Bakonyban! Igen, ez a tó jelenleg egy háborítatlan természeti adottságokkal rendelkező vízterület, igazi horgász- és vízi paradicsom a Bakony déli lábánál Öskü és Várpalota között.

A tó 1985-ben a várpalotai szénbánya egy külszíni fejtésekor végzett robbantás következtében jött létre, amikor a 30 méter mélységben betörő karsztvíz egy napon belül hihetetlen gyorsasággal árasztotta el a medret. A víz fogságába került rengeteg munkagép, futószalag, konténer stb, illetve mintegy másfél hektár 5-6 méter magas fenyőerdő is, amely csodálatos élőhelyet biztosít a tó halállományának.

A tó kialakulását követően hamarosan természetes úton valamint lelkes horgászok által a környező tavakból megindult a halakkal történő betelepülés. A nyolcvanas évek végén már 30-50 dkg-s kárászok akadtak a pecások horgaira. Az intenzív telepítésről 1991-től beszélhetünk, amikor is először a Bakony Metál nevű cég, majd pedig a HM VERGA Királyszállási erdészetének kezelésébe került. Ebben az időben jellemzően ponty, amur, csuka, valamint a karsztvíz jellegre tekintettel – hazánkban oly kevés helyen sikeresen – pisztráng telepítése történt. Mivel ez a faj ebben a közegben nem szaporodik, az állomány nagy részét kifogták. A megmaradt példányok súlya mára már elérte a 6 kg-ot.
A kezelőváltás után 1999-től fogas süllő intenzív telepítése történt, és az egész horgásztatás elmozdult a ragadozó halas horgásztatás irányába. A pergető módszer állandó sikerélményt biztosít a pergető horgászok számára, elképesztő mennyiségű csuka és egyéb ragadozó hal van jelen a vízben, azonban adottságai miatt a tó nagy része csak csónakból meghorgászható. A ponty és az amur horgászata nagy kihívás elé állítja a tavon a horgászokat.

A nagy mélységek és az akadókkal teli meder miatt szinte csak a nádfalak előtti viszonylag sekélyebb részeken, embert és szereléket egyaránt próbára tevő horgászatnak lehetnek résztvevői. A pontyok és amurok a bőséges kagyló és növényi táplálék kínálat miatt hatalmas méreteket értek el, amely annak is köszönhető, hogy háborítatlan lakhelyük két évtizedét alig zavarták horgászattal.

Az elmúlt időszakban kizárólag a tó mellett található faház bérletével egybekötött horgászat folyt, éves- vagy napijegyet nem lehetett váltani. 2012 novemberétől a VERGA Zrt. a tó horgászati kezelője, aki merőben más hasznosítási elképzelésekkel remélhetőleg új lendületet ad az itt horgászni vágyóknak.

Házirend
2020. január 1.-től

Házirend
2020. január 1.-től

– Jelen házirend a Horgászházak szálláshelyként történő használatával, továbbá a kapcsolódó szolgáltatások használatával kapcsolatos előírásokat tartalmazza, amelyet a Horgászházban történő szállás igénybevételével Vendégeink magukra nézve kötelezőnek fogadnak el.

– 2020. január 1. napjától a szálláshely- szolgáltatóknak a 235/2019. (X. 15) Korm. rendelet 16. § alapján adatszolgáltatási kötelezettsége van a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ felé digitális szálláshelykezelő szoftveren keresztül. Ennek megfelelően a vendégeknek a szálláshely elfoglalása előtt a bejelentkező lapok kitöltése kötelező! A kisgyermekek esetében a kísérőnek kell gondoskodnia az űrlap kitöltéséről.

– A horgászházban csak azok a személyek (Vendégek) tartózkodhatnak, akik a házirendben leírtakat magukra nézve kötelezőnek elfogadják és betartják.

– A Horgászházban történő szálláshely igénybevételével, a Vendégeink jelen házirenden túl az Üzemeltető Fenyves tóra vonatkozó hatályos szabályzatait és egyéb házirendjeit is magukra nézve kötelezőnek ismerik el.

– A szálláshelyet és a kapcsolódó szolgáltatásokat a Vendégek kötelesek rendeltetésszerűen használni, a tűz- és balesetvédelmi szabályokat kötelesek betartani. A nem rendeltetésszerű használatból, továbbá a szabályok be nem tartásából, illetve a házirend megszegéséből eredő károkért, balesetért az Üzemeltető felelősséget nem vállal. Az ebben a körben okozott kár(oka)t a Vendégek kötelesek az Üzemeltető részére megtéríteni.

– A Vendégek a szálláson látogatókat bejelentés nélkül (bejelentés a Halőrnél) nem fogadhatnak, oda idegeneket nem engedhetnek be. A nyitvatartási időben bejelentett, a Vendégek által fogadott harmadik személyek magatartásáért a Vendégek felelősséggel tartoznak, az általuk okozott károk megtérítésére kiterjedően.

– A Vendégek a szálláshelyre kisállatot csak felügyelet mellett hozhatnak, és törekedniük kell arra, hogy azok ne zavarják a többi vendég nyugalmát. A vendégeknek ügyelniük kell a szálláshelyek tisztaságára, ezért kérjük, hogy a horgászházba ne engedjék be kisállataikat! Amennyiben a kisállatot az ott- tartózkodás ideje alatt a házba is szeretnék beengedni, úgy egyszeri 5.000.-Ft/kisállat/alkalom felárat kell fizetni. Az esetleges kisállat okozta kár(oka)t a Vendégek kötelesek az Üzemeltető részére megtéríteni.

– Vendégeink a Fenyves-tó területén kutyát, csak pórázon, szájkosárral tarthatnak!

– Az éjszakai pihenés biztosítása érdekében, vendégek kötelesek 22 óra és 7 óra között úgy viselkedni, hogy tevékenységük másokat ne zavarjon. Ebben az időszakban kerüljék a hangos zene vagy egyéb kirívóan zavaró más magatartási formákat mellőzni. Ennek megszegése a horgászat befejezését és a tó területének elhagyását vonja maga után!

– Az Üzemeltető a Vendégek szálláshelyen elhelyezett vagyontárgyaiért felelősséget nem vállal!

Szállás

– Az érkezés napján a szobát Vendégeink 14.00 órától foglalhatják el, illetve azokat a kijelentkezés napján 10:00 óráig kell elhagyniuk.

– A Vendégek a szálláshelyre történő bejelentkezéskor átvett kulcsokat (épület, kapu) a szálláshelyről történő kijelentkezéskor kötelesek az Üzemeltető vagy annak megbízottja (Halőr) részére átadni. Az elveszett kulcsokért a Vendégek felelősséggel tartoznak, az ebből eredő költségeket kötelesek az Üzemeltető részére megtéríteni.

Dohányzás

– Az épületben dohányozni, valamint füstölőt használni TILOS! Az udvaron dohányzásra kijelölt hely, valamint csikktartó állvány található. Dohányozni csak a kijelölt helyeken lehet!

Tűzrakás, bográcsozás

– Tüzet rakni kizárólag a kijelölt tűzrakó helyen lehet a mindenkori tűzvédelmi szabályok betartásával! A tűzrakó hely elhagyása előtt meg kell győződni arról, hogy a tűz végleg kialudt. A tűzifán és papíron kívül más anyagok (pl. műanyag, gumi) égetése SZIGORÚAN TILOS!

– Az épület elhagyásakor és éjszakára (20.00 óra után) a bejáratokat (kapu) kulcsra kell zárni! Az épület elhagyásakor kérjük, hogy Vendégeink szíveskedjenek a vízcsapokat elzárni, a villanyt és minden elektromos gépet, berendezést lekapcsolni, az ablakokat becsukni.

Parkolás

– Az autókat a kijelölt parkolóhelyeken kell hagyni!

Berendezési tárgyak használata

– A berendezési tárgyak kizárólag rendeltetésszerűen használhatók! A dekorációs célt szolgáló használati tárgyak, szükségtelen elmozdítása tilos! A beltéri berendezési és használati tárgyak (asztal, székek, ágy, ágynemű, matrac, stb.) horgászházakból történő kivitele tilos!

Takarítás

– A vendégházat a Vendégek tisztán veszik át, ottlétük alatt maguk kötelesek gondoskodni a rend és tisztaság fenntartásáról! Ehhez minden szükséges eszköz biztosított (felmosó szett, seprű, partvis).

Szemét elhelyezése

– A háztartási szemét gyűjtése, a konyhában található szemetesben történik (konyhai szemetesbe való zsák a konyhaszekrényben található). Ha ez megtelne a horgászház mögött található kukák nyújtanak lehetőséget a további szemételhelyezésre, ezek telítettségét a halőrök figyelemmel kísérik, és szükség esetén intézkednek az ürítésről!

Fűtés

– A horgászházak egyedi fűtéssel rendelkeznek. A Pontyházban kizárólag az üzemeltető által biztosított tűzifa használható az abban található kandalló, illetve a kint található kemence fűtésére.

Étkezés

– A vendégház jól felszerelt konyhával rendelkezik, étkezésre a belső asztal, vagy a társalgóban található asztalok használhatók.

– A Vendégek által okozott károkért való felelősség tekintetében a jelen Házirenden túl a Polgári Törvénykönyv és a Fenyves tó mindenkor hatályos Horgászrendjében foglaltak megfelelően irányadók.

– Ha a vendégek a horgászházban vagy a tó környékén valamilyen rendellenességet észlelnek, ezt haladéktalanuk kötelesek a Halőrnek jelezni.

 

Fenyves Tó Horgászrend
2020. január 1-től

 

– A Fenyves tavon horgászók kötelesek betartani a tevékenységre irányadó mindenkor hatályos jogszabályokat, valamint a jelen horgászrendben megállapított szabályokat, fogási tilalmakat és korlátokat. Horgászni csak az jogosult, akinek érvényes állami horgászjegye és a Fenyves tóra szóló területi engedélye van.

– 18 éven aluli személy kizárólag nagykorú személy felügyelete mellett jogosult a szolgáltatások igénybevételére a jelen Horgászrendben meghatározott feltételek fennállása mellett és a vonatkozó szolgáltatási díjak megfizetése ellenében!

– A horgász a (területi) jegy megváltásával a horgászrendben foglaltakat tudomásul veszi és elfogadja. A horgász köteles ellenőrizni a hirdetőtáblán elhelyezett új információkat. A tóparton, vízen, horgászhelyen kizárólag saját felelősségre lehet tartózkodni és horgászni.

– A Fenyves tavon és a hozzátartozó területeken bekövetkező balesetekért, megbetegedésekért, vagy anyagi károkért a VERGA Zrt. felelősséget nem vállal és nem fedezi az azzal kapcsolatban felmerülő költségeket.

Területi engedély

– Területi jegyet (engedélyt) az állami engedéllyel rendelkező horgász kaphat.

– A Fenyves tavon horgászni jelen horgászrend alapján két bottal, botonként maximum két horoggal lehet.

– A területi jegy (engedély) a rajta feltűntetett időpontok között jogosít horgászatra.

– Területi napi jeggyel 1 db nemes hal, valamint 2 kg egyéb hal tartható meg

– Területi 24 órás jeggyel, 2 db nemes hal (max. 1 db ragadozó hal), valamint 3 kg egyéb hal tarható meg.

– Területi 48 órás halas jeggyel, 4 db nemes hal (max. 2 ragadozó hal), valamint 6 kg egyéb hal tartható meg.

– A megtartott nemes halak súlyaként közvetlenül a fogás után mért súlyt – ennek hiányában becsült súlyt- kell beírni. Az egyéb halak összsúlyát a horgászhely elhagyása előtt kell a fogási naplóba beírni.

– A fogási naplóba a kifogott nemes hal fogási időpontját (hónap, nap, óra, perc), valamint a fogás helyét haladéktalanul – mielőtt a fogási készséget újra csaliznánk, vagy bevetnénk- be kell írni. A beírást tintával, golyóstollal kell megtenni. A fogási naplóban javítani tilos.

– A megfogott engedélyezett darabszám után kifogott halakat továbbadni, cserélgetni tilos, azokat kíméletesen vissza kell engedni a vízbe. A fogott halat másnak átadni tilos!

– Tilos a halat más szákjában tartani vagy a horgászhelytől 3 m-nél messzebb kikötni.

– Kishaltartó edényben nemes hal még ideiglenesen sem tartható.

– Tilos olyan szereléket használni, amely „gereblyézés” céljára készült. (pl. ólomba rögzített nagyméretű egyes vagy hármas horog, vagy a végólom fölött a főzsinórra előke nélkül felkötött egyes vagy hármas horog.)

– A kifogott /el nem vihető/ hallal kíméletesen kell bánni, minden sérülését el kell kerülni.

– A 10 kg feletti halak zsákolása fényképezés céljából az alábbi feltételek betartása mellett megengedett: a zsákolás és a hal vízbe helyezése után a halőrt azonnal értesíteni kell telefonon vagy üzenetben. A hal visszaengedésénél a halőrnek jelen kell lennie! Minden egyéb esetben az el nem vihető halat a mérlegelés és fotózás után haladéktalanul vissza kell engedni a vízbe. Halak letárolása kizárólag nagyméretű úszó mérlegelő / haltartóban lehetséges, megfelelő vízmélységben.

– Az el nem vihető  halak fényképezésekor a halat csak pontymatrac felett, 50 cm-nél nem magasabbra emelve szabad tartani.

– A horgászathoz kapcsolódóan elpusztult hal árjegyzék (az üzemeltető mindenkor hatályos árjegyzéke) szerinti ellenértékét meg kell téríteni, vagy a megváltott jegy terhére kell jóváírni.

– Horgászat csak merítőháló, pontymatrac (peremmel ellátott, megfelelő vastagságú min 3 cm. vagy halbölcső), illetve sebfertőtlenítő meglétével és használatával, bojlis módszerrel való horgászat csak nagyméretű, sűrűszövésű merítőháló, pontymatrac, illetve sebfertőtlenítő meglétével és használatával lehetséges.

– Megfelelő halmatrac bérlésre a halőrházban van lehetőség. 500 Ft / nap

– Pergetni csak egyes horoggal ellátott műcsalival, vagy szakáll nélküli horoggal szerelt műcsalival lehet.

– Élő hallal horgászni tilos, kivéve a halőrnél előre jelzett harcsahorgászat esetén.

– A pergetés kivételével tilos a fonott fő illetve előtétzsinór használata, fonott zsinór csak előke kötésére használható.

– Tilos olyan végszerelék használata, amely nem biztosítja zsinór szakadása esetén az ólom vagy az etetőkosár elhagyását a megakasztott hal számára. A végszerelék ellenőrzése során az ellenőrzést végző személy az első figyelmeztetés után, a következő alkalommal a horgászat befejezésére szólítja fel a szabály megszegőjét.

– Teríték készítése tilos, erre megfelelő felügyelet biztosítása mellett egyedi engedéllyel felmentés adható (pl. teszthorgászat eredményének fotózása visszaengedés előtt).

– Parti horgászat esetén a szerelék behajítása során törekedni kell – a csónakos horgász veszélyeztetése nélkül – hogy az a tó tengelyvonalára merőlegesen történhet.

– Haltelepítést követően fajlagos vagy általános tilalom rendelhető el a hirdetőtáblán közölteknek megfelelően.

– A tóba halat telepíteni tilos, erre csak az üzemeltető jogosult.

– Etetni csónakból illetve partról (helybenntartó etetés) naponta maximum 1 kg – etetőanyaggal, (áztatott, főzött szemes takarmány, stb.) lehet.

– Száraz szemes takarmánnyal és kutyatáppal etetni, csalizni tilos!

Éjszakai horgászat

– Éjszakai horgászatra a 24, a 48 órás, a bojlis jegy ill. a pártolói jegyek megváltása esetén van lehetőség.

– Éjjel a tóparton tartózkodni – az engedélyezett éjszakai horgászat kivételével – tilos.

– Éjszakai horgászatra előzetesen a halőrnél kell jelentkezni személyesen vagy telefonon legkésőbb a horgászatot megelőző 24 órával.

– Az éjszakai horgászat befejezése (a tó területének elhagyása) kizárólag a halőr tudtával és engedélyével lehetséges.

– Éjszaka a horgászhely kivilágítása kötelező!

– Éjszaka csónak csak fárasztásra, szerelék kiszabadítására, behordásra, etetésre engedélyezett, abból horgászni tilos!

Pártoló jegy
– Pártoló jegy korlátozott számban, a horgászhelyek számának figyelembe vételével adható.

– A jegy hal elvitelére nem jogosít.

– A pártoló jeggyel történő horgászat esetén is szükséges horgászatra történő be-, és kijelentkezés.

– A pártoló jeggyel történő horgászatra a más jeggyel le nem foglalt horgászhelyeken van lehetőség.

– Éjszakai horgászatra csak előzetes egyeztetés után, korlátozás fenntartása mellett van lehetőség.

Csónak bérlete

– Csónakot csak 18 éven felüli horgász bérelhet. Csónak igénybevételének feltétele: alkoholmentes állapot és megfelelő úszási készség vagy mentőmellény használat. Alkohol fogyasztása a csónak használata közben is tilos! 18 éven aluli személy kizárólag mentőmellény viselése mellett és nagykorú személy felügyelete mellett tartózkodhat a csónakban!

– A csónak rendeltetésszerű használatáért a csónakot bérlő személy felel.

– Kedvezőtlen időjárás (pl.: viharos szél) esetén a csónakkiadást a halőr megtagadhatja.

– A tavon kizárólag az üzemeltetőtől bérelt, vagy maximum 4 fő szállítására alkalmas saját csónak használható, egyéb vízi eszköz nem.

– Csónak bérlésére korlátozott számban van lehetőség.

– A tavon egy időben legfeljebb 10 darab csónak használható. Ennek betartásáért a csónakot bérlő, használó személyek felelnek. A korlátozás betartásánál a vízre szállás elsőbbsége irányadó.

– Csónak minimum 24 órára bérelhető.

– Egy csónakban, egy időben legfeljebb 3 fő tartózkodhat, illetve horgászhat.

– Csónakot visszaadni tiszta állapotban, legkésőbb a nappali horgászat befejezése előtt 20 perccel szükséges, a felszereléssel (evező, súly, kötél) való elszámolást követően. A csónakban vagy felszerelésben okozott kárért a bérlő kártérítési felelősséggel tartozik.

– Halradar, etetőhajó és elektromos csónakmotor a tavon használható.

– Etetni csónakból, illetve etetőhajóval a fent meghatározott módon lehet.

– A jelen pontban (Csónak bérlete) foglalt kötelezettségek megszegése – a halőr mérlegelése (szempont: a szabályszegés súlya és esetleges ismétlődése) alapján – a csónak használati jogának és a területi horgászjegy által biztosított jogosultságnak az azonnali elvesztését, vagy korlátozását vonhatja maga után azzal, hogy ehhez kapcsolódóan az üzemeltetőt nem terheli sem pénz visszatérítési, sem egyéb kötelezettség.

Rendtartás

– A tóparton szemetelni, illetve hangoskodni és a környezetet bármi módon károsítani vagy szennyezni szigorúan tilos!

– A fenti bekezdésben foglalt kötelezettségek megszegése – a halőr mérlegelése (szempont: a szabályszegés súlya és esetleges ismétlődése) alapján – a csónak használati jogának és a területi horgászjegy által biztosított jogosultságnak az azonnali elvesztését vagy korlátozását vonhatja maga után azzal, hogy ehhez kapcsolódóan az üzemeltetőt nem terheli sem pénz visszatérítési, sem egyéb kötelezettségét.

– A tó körül szemétgyűjtő nincs, kihelyezése tilos, valamennyi horgász köteles a szemetét összegyűjteni és hazavinni.

– Szemetes helyen a horgászatot megkezdeni tilos, ellenőrzés esetén az ott lévő szemét a horgász által eldobottnak minősül.

– A vízszennyezést, kiváltképp a halpusztulást a horgász haladéktalanul köteles jelenteni a halőrnek.

– Tilos a tóban fürödni.

– Autó mosása a tó körül szigorúan tilos!

– Autóval a vízpartot megközelíteni szigorúan tilos! Parkolni a kijelölt helyeken lehet.

– A horgász a bevetett készséget nem hagyhatja őrizetlenül, amennyiben a horgászhelyét elhagyja, készségét köteles a vízből kivenni, azok őrzésével mást megbízni nem szabad.

– Érvényes területi jeggyel rendelkező vendég egyik horgászbotját átengedheti használatra állami horgászvizsgával rendelkező hozzátartozójának, a vásárolt jegye által biztosított lehetőségek keretein belül. A hozzátartozó csak akkor használhatja az egyik fogási készséget, ha a horgász is jelen van.

–   A horgász a hozzá tartozó vendégek magatartásáért az üzemeltető felé teljes felelősséggel tartozik.

– A horgász joga és kötelessége a szabályok és a horgászrend betartása, annak megsértőjét figyelmeztetni, az észlelt szabálytalanságokat, továbbá a part szennyezését és rongálását hivatalos személynek, illetve szervnek – (halőr, stb.) – bejelenteni.

– Tilos a vízi és vízparti növényzetnek a horgászhely fenntartásához elengedhetetlenül szükséges mértéket meghaladó csonkolása illetve irtása. A horgászatot akadályozó fák metszése, csonkítása, kivágása csak a VERGA Zrt. engedélyével lehetséges.

Jelzőbója

– Etetett helyek megjelölésére kizárólag H-bójával (min. 25 m kötél) van lehetőség.

– H-bóját elhelyezni csak olyan helyre lehet, ahol mások horgászatát nem zavarja.

– A kihelyezett bója más horgász által történő áthelyezése tilos!

Tűzrakás

– Egész napos /min. 24 órás/ horgászat alkalmával, a horgászat idejére szélfogó ernyő állítható.

– A tó körül tüzet gyújtani csak a VERGA Zrt. által engedélyezett kijelölt tűzrakó helyeken – az egyéb korlátozások (pl. tűzgyújtási tilalom) figyelembe vételével, a tűz- és balesetvédelmi szabályok betartásával szabad.

– Indokolatlanul nagy tűz gyújtása tilos!

Ellenőrzés, vegyes rendelkezések

– A tóhoz vezető és a tó körüli utakon a járművek max. 30 km/h sebességgel közlekedhetnek.

– A Fenyves tó környezetének védelméről, valamint az általános, illetve a helyi horgászrend betartásáról és betartatásáról a halőrök gondoskodnak a területi engedéllyel rendelkezők aktív közreműködésével. Az ellenőrzés céljából felkért horgász köteles a horgászengedélyt, a napi fogást vagy a gépjárművet is megmutatni. Az ellenőrzés történhet horgászás közben, vagy a horgászás utáni távozás során, a területi határ figyelembe vételével. A halőrök utasításait minden horgász köteles betartani.

– Az a horgász, aki a vízparton vagy nyilvános helyen trágár szavakkal illeti a halőrt, az ellenőrzésre jogosult személyt, illetve az egyesület jó hírneve ellen valótlan dolgokat állít, az fegyelmi vétséget követ el.

– A horgászatra jogosult horgászás közben köteles magánál tartani személyi igazolványát, horgászigazolványát, állami horgászjegyét, fogási naplóját, valamint a napi vagy területi engedélyét, amelyet az ellenőrzésre jogosult személy felszólítására ellenőrzésre át kell adnia, és lehetővé kell tenni a horgászeszközök és a zsákmány megvizsgálását.

– A fenti szabályok ellen vétő horgászok területi engedélyét vagy napi jegyét az ellenőrzésre jogosultak bevonhatják.

Horgászetikai szabályok

– A horgász etikai szabályai azok az általánosan elvárható magatartásbeli normák, amelyeket a kulturált ember saját viselkedésében követ és másoktól elvár.

– A horgászok vízparti magatartása alapján ítélik meg az egész horgásztársadalmat.

– Ezért: A kulturált emberhez méltó magatartás érdekében horgászat előtt és közben a horgász köteles tartózkodni a szeszes italok fogyasztásától, ami egyébként súlyos baleset okozója is lehet a vízparton vagy a csónakban.

– A vízparton rádió csak fülhallgatóval vagy hangerejét minimálisra állítva használható, hogy mások pihenését ne zavarja. Tilos a kiabálás, hangoskodás és másokat megbotránkoztató trágár beszéd.

– A hangjelzős kapásjelző erejét úgy kell beállítani, hogy az a másik horgászt ne zavarja.

– Erősen látogatott horgászhelyeken a később érkezők úgy helyezkedjenek el, hogy az ott lévőket a horgászatban ne zavarják.

– A horgász óvja és védje a halállományt, de ne irigyelje mások fogásszerencséjét, tapasztalatával, tanácsaival segítse horgásztársait, mindenekelőtt a fiatalokat, a kezdőket és az ország más tájáról érkezett horgász-turistákat, valamint azokat, akik arra idős koruk vagy testi fogyatékosságuk miatt fokozottabb mértékben rászorulnak.

– A horgász a halállomány védelme érdekében végzett ellenőrzéseket ne tekintse zaklatásnak, segítse az ellenőrzést végző felelősségteljes munkáját, amit a becsületes horgászok érdekében tesz.

– A horgász tekintse kötelezettségének a környezet védelmét, annak megóvását.

Tilalmi idők

– Az országos horgászrend szerint, figyelembe véve a helyi szabályzatot és az eseti eltérő meghatározásokat, a pontyra fajlagos tilalmi idő nincs.

– Február 01. és március 31. között halszelet használata és a pergetés tilos!

– Amennyiben a tilalmi idő vége, illetve kezdete a hétvégére esik, abban az esetben a tilalmi időszak péntek napnyugtáig tart, a tilalmi idő kezdete hétfő napkeltével kezdődik.

Méretkorlátozások

Az országos horgászrend szerint, az alábbi eltérésekkel:

Amur: 40 cm, süllő: 35 cm, csuka 50 cm, ponty: 30 cm.

Tilos elvinni az 50 cm-nél nagyobb testhosszú pontyot, a 80 cm-nél nagyobb testhosszú amurt és csukát, valamint a 40 cm-nél nagyobb testhosszú keszeget.

 Befizetés

Visszaigazolást követően banki átutalással a VERGA Zrt. bankszámlájára: Budapest Bank Zrt., 10104820-16235660-00000005

Készpénzben a halőrnél befizetési bizonylat ellenében.

Területi jegy (engedélyek) kiadása

A területi jegy (engedély) a halőrnél átvehető, átutalás esetén a VERGA Zrt. bankszámlájára történő beérkezés után, készpénzes befizetés esetén azonnal.

Telepítés, versenyek

A honlapon és a hirdetőtáblákon meghirdetett időpontokban.

 

Halőrök 

– Romhányi Péter (tel.: 30 238 3181)
– Kiss Ernő (tel.: 30 476 3325)

Víz típusa: Tó                                 IMG_1779

Vízterület: 9,5 (ha)

Átlagmélység: 15 m

Fenékviszonyok: Változatos

Akadók: Elárasztott erdő, elárasztott gépek, futószalagok

Növényzet: Gyékény, nád

 

Fogható halak

ponty, amur, pisztráng, csuka, süllő, balin, kárász, keszeg, sügér

Rekordok: Ponty 28 kg, pisztráng 5,6 kg, amur 14 kg, csuka 7 kg, kárász 2,8 kg, süllő 4,5 kg,

 

Telepítések: Évente

Szabályok: Országos horgászrend helyi kiegészítésekkel

Horgászidőszak: Horgászrendben rögzített

Megtartható hal: Horgászrendben rögzített

Csónakhasználat: Bérelt és hozott csónak egyaránt használható

 

InformációIMG_1672

Romhányi Péter

Tel: +36-30/2383181

 

Megközelítés, útvonalleírás

Budapest felől a 8-as főközlekedési úton Veszprém felé Várpalota után 850 m-re jobbra, a Bakony irányába az első szilárd burkolatú bekötőúton mintegy 4 000 méterre található.

GPS: N 47,19375  E 18,09140    mBf: 156 m

A gyönyörűen kialakított és gondozott tóparton sütés-főzési lehetőség (szalonnasütő, bogrács, kemence) áll a vendégek rendelkezésére. Hangulatos kemencénk nagyobb társaságok számára is helyet biztosít a közös főzéshez és a jókedvű összejövetelekhez. A Pihenőpark kiválóan alkalmas céges-, illetve baráti, családi rendezvények lebonyolítására.

Ingyenes parkolási lehetőséget biztosítunk.

Tájékoztatunk minden kedves vendéget, hogy a tó területén a WIFI kapcsolat technikai okok miatt nem működik.

                DSCN7248       SAMSUNG CSC

Romhányi Péter
Tel: +36-30/2383181
E-mail: Romhanyi.Peter@verga.hu

 

Kiss Ernő
Tel: +36-30/4763325
E-mail: Kiss.Erno@verga.hu

tél_5

tél_2

ősz_4

nyár_5
ősz_5

ősz_3

ősz_2

ősz_1
tavasz_1