Széchenyi Zsigmond kilátó, Tés

Megközelítés

A Széchenyi Zsigmond kilátó Tés település mellett található. A kilátó közútról gépjárművel Tés településig közelíthető meg. A kilátó mellett elhaladó murva burkolatú út erdészeti magánút. Várpalota irányából beérve Tésre, az Erdei büfét elhagyva jobbra lekanyarodva az erdőn keresztül érhetjük el a kilátót pár perces sétával. Ennek köszönhetően tömegközlekedéssel is könnyedén megközelíthető. A gyalogút az Erdőismereti tanösvény részét képzi. A kerékpárral érkezőknek javasoljuk az Országos Kék Kerékpárút használatát. A kilátó az kék sávjelzésen majd a kék háromszög jelzésen is elérhető.

A 19,56 m magas kilátó 15 m-es pihenőszintjéről gyönyörű panoráma várja a kirándulókat. A közelben láthatjuk a bakonyi falvakat, míg a távolban, tiszta időben a Vértesig, vagy akár Környéig is ellátni.

Látnivalók, programlehetőségek

A kilátó közvetlen környezetében erdei bútorok kerültek kihelyezésre a kirándulók számára. A környéken több természet alkotta érték is található, mint a Római- fürdő, a Siska-kút, a Burok-völgy, Alba Regia- barlang. Tésen érdemes megtekinteni a kovácsműhelyt, és a híres szélmalmokat. Akik több napos tartózkodásra vágynak, előre törtőnő egyeztetést követően megszállhatnak a VERGA Zrt. Károly-lak Turistaházában.

 GPS koordináta
47.273580, 18.041225