Károlylak Turistaház

dsc_0754 A turistaház a Kelet-Bakony egyik legnagyobb egybefüggő erdőtömbjében, Isztimér falu községhatárában található. Mellette halad el a pár éve felújított Országos Kék Túra útvonal egyik ága, amely a “Tűzköves árok” szurdokvölgyön vezet át.

A “Károlylak” épület 1924-ben épült. A hangulatos boronafalas faház a közeli Királyszállás kastélyához tartozott, vadászpihenőként funkcionált. A faházat a VERGA Zrt. 2016-ban felújította és bővítette.

Információk

Az erdei szálláshely kulcsos házként működik, a régi, felújított épületben 3-4, míg az újonnan épített házban 6 férőhellyel várja a turistákat. A házban állandó gondnokság nincs, a szállást elfoglalni telefonon egyeztetett időpontban lehet. A szállásra érkezők saját maguk gondoskodnak az ágyneműről, hálózsákról, továbbá az ellátásukról, a házban büfé, étterem nem üzemel.

A régi, felújított faház 4 fő elszállásolására alkalmas. Az épületben 1 szoba található 3 egyszemélyes ággyal, egy kihúzható fotelággyal, asztallal, 4 székkel és cserépkályhával, továbbá zuhanyzó, WC.

Az új épületben 2 szoba található 1-1 emeletes és 1-1 egyszemélyes ággyal, cserépkályhával, felszerelt konyhával, zuhanyzóval,WC-vel.

Szeretettel várja Önöket a VERGA Zrt. Károlylak Turistaháza

GPS: 47.281590, 18.105296

Bővebb információk és foglalás: Turisztika@verga.hu

Házirend: Letöltés

 

sg100925

Szállásajánlatok

Hétköznapi kikapcsolódás a Bakonyban

Ismét megnyitja kapuit a Károly-lak Turistaházunk!

Foglaljon szállást a hétköznapokra 10% kedvezménnyel és és zsebelje be a 4 kötetes szálláshely zsebkalauzt. Károly-lak Turistaházunk az erdő mélyén várja a kirándulókat kényelmes, jól felszerelt kulcsos házakban Várpalotától északra.

Ismerje meg a környék túraútvonalait, melyek páratlan látványosságokkal várják a túrázni, kikapcsolódni vágyókat, legyen szó, családokról, baráti társaságokról vagy teljesítménytúrázókról.

Szállásdíj
4 fős ház: 18.000.-Ft
6 fős ház: 27.000.-Ft

A csomag tartalma:
– Kedvezményes szállás 2 éjszakára hétköznapokon
– Elhelyezés 4 vagy 6 férőhelyes házakban
– Ajándék 4 kötetes szálláshely zsebkalauz

A Burok- völgy hazánk egyik érintetlen szurdokvölgye, mely a Turistaházak előtt elhaladó kék háromszögjelzésen, majd a piros jelzésen tovább haladva csodálatos erdei környezetben érhető el. A Tűzköves- árok az egyik legkorábban felfedezett ammonitesz- lelőhelye hazánknak. A kék háromszögjelzésen kirándulók a házaktól egy rövid sétát követően érhetik el, és csodálhatják meg a közel 200 millió évvel ezelőtt még aktív tengeri élőlények megkövesedett vázait.

Ha szívesen kerékpározik erdei környezetben, akkor Turistaházunktól, jól karbantartott erdei utakon egy kellemes kerékpártúrával érheti el a Tés melletti Széchenyi Zsigmond kilátót, melynek 15 m magas pihenőszintjéről csodálatos panoráma tárul elénk a könyék hegyvidékére.

Az ajánlat 2020. június 1- augusztus 15. közötti hétköznapokra érkező foglalásokra érvényes!

Foglaljon szállást gyorsan és egyszerűen a Turisztika@verga.hu címen, vagy érdeklődjön a +36-30/416-88-79-es telefonszámon!